Tiedotearkisto

Vuoden 2014 Ursula-palkinto Casamance-seuralle

Vaaka ry jakaa vuosittain Ursulan päivän tunnustuspalkinnon taholle, joka on ansioitunut työssä lasten ja lapsiperheiden hyväksi. Vuonna 2014 Vaaka ry on päättänyt myöntää palkinnon Casamance - Suomi ystävyysseuralle.
 
Vaaka ry haluaa palkita yhdistyksen väsymättömästä ja pyyteettömästä työstä, jolla parannettu Mlompin ja Casamancen perheiden hyvinvointia. Casamance on maakunta Senegalin eteläosassa Afrikassa. Alueen väestö on hyvin köyhää ja elinolot ovat kohentuneet hitaasti. Vuonna 2008 perustettu ystävyysseura tukee toiminnallaan erityisesti kummikylänsä Mlompin kehittymistä, mutta myös laajemmin koko alueen hyvinvointia.
 
Seuran jäsenet ovat toimittaneet alueelle avustuksena mm. vaatteita, sairaalatarvikkeita ja tavaraa kotien ja koulujen tarpeisiin. Alueella on myös useaan otteeseen työskennellyt seuran jäseniä esimerkiksi terveydenhuollon ja rakentamisen parissa. Seuralla on myös kummilapsitoimintaa.
 
Perinteinen Ursulan päivän nalle luovutetaan seuran edustajalle Vaakan jäsenkokouksessa Korsossa lauantaina 22.11.2014, jolloin jäsenet saavat kuulla myös lisää seuran toiminnasta. Vaaka ry:llä on tähän mennessä ollut ilo toimia yhteistyössä seuran kanssa toimittamalla Mlompin kylään vauvakasseja ja koulureppuja tarvikkeineen. Toivomme, että hienosti alkanut yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin.

Joulukeräys 2011


Päiväys 15.9.2011

Vaakan joululahja lämmittää. Tietoa vuoden 2011 joulukeräyksestä. Lue koko tiedote
 

Lapasten vuosi 2011


Päiväys: 28.2.2011

Tietoa käsitöistä: viime vuoden pipoista, tämän vuoden lapasista ja koko ajan käynnissä olevasta villasukkavillityksestä. Lisäksi katsaus tämän vuoden reppu- ja vauvakassikeräyksiin, samoin kuin penaali- ja toilettilaukkupankkeihin. Lue koko tiedote.

Värtsilän nuortentalon nukketeatterilaiset leireilivät Suomessa


Päiväys: 28.10.2010

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry emännöi syyskuun lopussa Värtsilän nuortentalon leiriviikkoa Helsingissä. Leirille osallistui kymmenen 11-16 -vuotiasta nuortentalon nukketeatteripajoihin osallistuvaa venäläislasta ohjaajineen. Lue koko tiedote.

Kymmenvuotisjuhlat tulossa ja muuta mukavaa!


Päiväys: 17.9.2010

Kutsu Vaaka ry:n kymmenvuotisjuhliin, vauvakassit nyt ja Joulukeräys 2010. Lue koko tiedote.

Pipoja ja hammaskeijuja


Päiväys: 7.6.2010

Pipo 2010 on vuoden projekti ja samalla toimimme hammaskeijuina. Lue koko tiedote.

Värtsilän Nuortentalon ensimmäinen toimintavuosi onnistui tavoitteissaan


Päiväys: 13.1.2010

Vaaka ry:n hallinnoiman Värtsilän Nuortentalon ensimmäinen toimintavuosi osoittautui onnistuneeksi. Lue koko tiedote.

VAAKA Ry mukana Kädentaidot-messujen Neulekahvilassa!


Päiväys: 11.11.2009

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry (Vaaka ry) on esittelemässä toimintaansa ja neulomassa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 13.-15.11.2009 järjestettävillä Kädentaidot-messuilla. Vaaka ry:n toiminnassa sydäntä lähellä on itse tekeminen. Lue koko tiedote.

Kalenteri käynnistää Vaaka ry:n 10-vuotisjuhlinnan!


Päiväys: 09.11.2009

Yhdistyksen 10-vuotista taivalta juhlistava perhekalenteri vuodelle 2010 on kuvattu Venäjän Karjalassa yhdistyksen kummikohteissa. Tämäkin kalenteri on tehty vapaaehtoisten voimin, paitsi jäsenistön käyttöön, myös muiden iloksi. Lue koko tiedote.

Värtsilän Nuortentalo – tukea kasvuun ja aikuistumiseen


Päiväys: 20.10.2009

Värtsilän Nuortentalo -hanke Karjalan tasavallassa Sortavalan lähellä käynnistyi avajaisilla huhtikuussa 2009. Vaikka hanke on ollut käynnissä vasta muutaman kuukauden, kyläläiset ovat ehtineet jo tehdä paljon. Lue koko tiedote.

Ursula-palkinto Imetyksen tuki ry:lle


Päiväys: 20.10.2009

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry (Vaaka ry) antaa vuosittaisen palkintonsa Ursula-nallen Imetyksen tuki ry:lle.”Vauvakassiyhdistys Vaaka ry:llä ja Imetyksen tuki ry:llä on paljon yhteistä, miettii Karla Loppi, Imetyksen tuki ry:n puheenjohtaja. Lue koko tiedote.

Vaaka ry vieraili kummikohteissaan Karjalassa


Päiväys: 02.09.2009

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry saattoi perille elokuun viimeisenä viikonloppuna 60 vauvakassia Sortavalaan. Lisäksi Sortavalan isojen lasten lastenkotiin toimitettiin kolmelle talosta pois muuttaneelle nuorelle tarvikkeita oman kodin perustamista varten. Haapalammin kylän koulun ensimmäisen luokan aloittavat oppilaat saivat koulureput ja vaatekassit. Värtsilän päiväkotiin Vaaka ry:n jäsenet olivat neuloneet villasukkia ja ommelleet käsipyyhkeitä, jotka nekin toimitettiin perille. Lue koko tiedote.

Reppu tekee koululaisen!


Päiväys: 24.08.2009

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry on kerännyt reppuja Karjalan koululaisille kannusteeksi ja iloksi opintielle. Lue koko tiedote.

Nettiyhdistys avustaa Narvassa


Päiväys: 03.08.2009

Yli 100 vaatekassia sekä kenkiä ja ulkoiluvaatteita matkustaa viikon 32 lopulla Vauvakassiyhdistys Vaaka ry:n toimesta Viron Narvaan heikosti toimeentulevien lapsiperheiden avuksi. Lue koko tiedote.

Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa tapahtuu


Päiväys: 22.6.2009

Vaaka ry on ollut tukemassa vastaanottokeskusten toimintaa jo viiden vuoden ajan. Vaaka ry:n paikallisosastot ovat tehneet yhteistyötä Turun, Helsingin ja Joutsenon vastaanottokeskusten kanssa. Seuraava yhteinen tapahtuma onkin jo pian, 27.6.2009 Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa, jossa Vaaka ry:n jäsenet ja vastaanottokeskuksen asukkaat tutustuvat toisiinsa kesäisten pelien ja letunpaiston merkeissä. Lue koko tiedote.

Värtsilän Nuortentalossa tapahtuu


Päiväys: 16.4.2009

Monen vuoden sitkeän valmistelun jälkeen päästään lopulta tositoimiin: ulkoministeriö on myöntänyt Vaaka ry:lle lähialuetukea, jonka avulla Karjalan tasavallassa Sortavalan lähellä sijaitseva Värtsilän Nuortentalon toiminta käynnistyy avajaisilla 18.4.2009. Lue koko tiedote.

Vaaka ry huolissaan taantuman vaikutuksesta avustusjärjestöjen talouteen


Päiväys: 7.4.2009

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on huolissaan siitä, miten huonontunut taloustilanne vaikuttaa avustusjärjestöjen saamiin tukiin. Vaaka ry saa omat tulonsa pääasiassa jäsenmaksuista sekä nettikaupan tuotosta. Osaa hankkeista rahoittaa ulkoasiainministeriö. Lue koko tiedote.

Lapset askartelevat jouluiloa vanhuksille


Päiväys: 1.12.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry yhdistää sukupolvia jouluisella korttihaasteellaan. Haasteella innostetaan päiväkotien lapsia tekemään joulukortteja vanhainkotien asukkaille. Lue koko tiedote.

Kotimaisten kansalaisjärjestöjen yhteistyö vie hammashuollon tarvikkeita Libanonin pakolaisleireille


Päiväys: 3.11.2008

Vaaka ry tukee Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n (PSV) Extreme Survival -projektia Libanonin pakolaisleireillä käynnistämällä keräyksen hammashygieniatarvikkeista. Lue koko tiedote.

Ursula-palkinto PSV:n Kirsti Paloselle


Päiväys: 21.10.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry myöntää vuoden 2008 Ursula-palkintonsa Psykologien sosiaalinen vastyy ry:n Kirsti Paloselle pitkäjänteisestä ja monipuolisesta panoksesta kansalaisjärjestötyölle. Lue koko tiedote.

Kalenteri 2009


Päiväys: 14.10.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry:n perhekalenteri vuodelle 2009, "Kaunis arki", käsittelee suomalaisperheiden arkea. Kalenterin on kuvannut turkulainen valokuvaaja Jouni Ekko. Lue koko tiedote.

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry käynnisti Karjalan nuorten perheiden klubihankkeen viikonloppuna Sortavalassa


Päiväys: 2.7.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry käynnisti Karjalan nuorten perheiden klubihankkeen järjestämällä ohjaajille koulutusta Sortavalassa. Koulutuksesta vastasi Kirsi Hatanpää Suomen perheneuvontaliitto ry:stä. Lue koko tiedote.

Tilkkujen Yö 2008


Päiväys: 22.4.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry järjesti Tilkkujen Yö –tapahtuman lauantaina 26.4. seuraavilla paikkakunnilla: Hausjärvi, Helsinki, Jalasjärvi, Joutseno, Jyväskylä, Nokia, Raahe, Turku ja Halsua. Tarkemmat tiedot tapahtumien ajankohdista ja yhteystiedoista löytyvät Tilkkujen Yön blogi-sivustolta osoitteesta http://tilkkujenyo.blogspot.com/.

Vaaka ry jatkaa pitkäjänteistä työtä Karjalan nuorten perheiden klubien parissa


Päiväys: 14.4.2008

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on saanut Ulkoministeriön lähialuetukea Karjalan tasavallan nuorten perheiden klubitoimintaan.

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on saanut Ulkoministeriöltä lähialuetukea Karjalan tasavallan nuorten perheiden klubien perustamista varten 35 485 euroa. Tuki on myönnetty vuosille 2008–2009. Lue koko tiedote.

Kalenteri 2008


Päiväys: 4.6.2007

Suositun perhekalenterin aiheena on läheisyys ja ystävyys

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on julkaissut seitsemännen vuosikalenterinsa. Vuoden 2008 kalenterin tyylikkäissä mustavalkoisissa kuvissa on kuvattu läheisyyttä ja ystävyyttä eri ikäisten näkökulmasta. Kuvissa esiintyvät vaakalaiset ja heidän läheisensä vauvasta vaariin. Kuvat on ottanut valokuvaaja Ritva Tuomi. Lue koko tiedote.

Nuorten perheiden vertaistukimallia levitetään koko Karjalaan


Päiväys: 10.4.2007

Vaaka ry:n organisoiman Nuorten perheiden klubihankkeen toimintamallin virallisena kumppanina toimii Karjalan tasavallan sosiaali- ja terveysministeriö

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry on aloittanut Nuorten perheiden klubi -hankkeen toimintamallin levittämisen koko Karjalaan. NPK-toiminta käynnistyi vuonna 2005 Sortavalasta ja laajeni sittemmin Sortavalan lähikyliin erinomaisin tuloksin. Klubitoiminta ennaltaehkäisee nuorten perheiden ongelmia tarjoamalla vertaistukea ja ammattiapua. Vaaka Ry:n yhteistyökumppaneina toimivat Sortavalan naisjärjestö Nadezda ja Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliitto Kasper ry. Lue koko tiedote.

Ursulan päivän perhetapahtuma


Päiväys: 9.10.2006

Vaaka ry järjesti ensimmäisen Ursulan päivän perhetapahtuman lauantaina 21.10.2006 Helsingissä, Turussa ja Kokemäellä. Tapahtuma esitteli yhdistyksen toimintaa ja tarjosi perheille mukavaa tekemistä. Ursulan päivänä julkaistiin myös Vaaka ry:n vuosittaisen tunnustuspalkinnon saaja. Tällä kertaa palkinto myönnettiin Vantaan maahanmuuttajalasten sijaismummoille. Lue koko tiedote.