Käsityökeräys

VUODEN 2018 VAAKA KÄSITYÖ - NEULO TAI OMPELE VAUVALLE

Tänä vuonna keräämme käsitöitä, jotka voimme hyödyntää Vaakan vauvakasseissa ja Vaakan muissa vauvaperheisiin kohdistuvissa avustusprojekteissa. Käsityövaihtoehtoja on kolme, voit valita niistä itsellesi mieluisimman tai tehdä vaikka kaikki! Otamme käsitöitä vastaan koko vuoden 2018 ajan.

1. Aluslakana vauvalle - Lakanan voi ommella uudesta tai käytetystä kankaasta hyödyntäen esim. isompia lakanoita ja pussilakanoita pienentämällä niistä vauvalle/pinnasänkyyn sopivan lakanan. Lakanan koko tulee olla noin 90 x 150cm ja kankaan mielellään 100% puuvillaa, jotta lakana kestää hyvin kulutusta ja on pestävissä vähintään 60 asteessa.

2. Trikoinen kypärämyssy vauvalle - Vaakan ompeluohje kypärämyssylle. Villaisen pipon tai talvihatun alla käytettävän myssyn voi ommella pehmeästä trikoosta ja ohjeen mukainen koko on hyvä pienelle vauvalle, jolloin pystymme hyödyntämään kypärämyssyt vauvakasseissa. 

3. Villasukat, tumput ja pipo vauvalle - Voit neuloa vauvalle sukat tai tumput tai pipon/myssyn tai neuloa koko setin. Sukkien tulisi olla pidempivartiset (esim. junasukka), jotta pysyvät hyvin vauvan jaloissa ja tumput ilman peukaloa. Muuten malli on vapaa. Sukka- ja tumppuparit kannattaa sitoa yhteen langanpätkällä ja asusteen mukaan voi liittää lapun, jossa pesuohje.
 
Käsitöitä vastaanottavat:
Espoo / Helsinki, keskusta, Petra Miettinen, petra.miettinen at hbl.
Joensuu, Leena Hara, leena.hara at gmail.com
Klaukkala/Nurmijärvi, Sanna Raudasoja, sanna at suukko.com
Mikkeli, Pirjo Toivanen, pirjo.toivanen69 at gmail.com
Mynämäki, Leena Gustafsson, eenuleenu at gmail.com
Oulu, Anna-Maija Räsänen, annamaija.rasanen63 at gmail.com
Rauma, Raija Marjomäki, queenrapu at gmail.com
Savonlinna, Leena Hara, leena.hara at gmail.com
Turku, Iira Koivisto, iira.koivisto at pp.inet.fi
 
Mikäli haluat toimittaa käsitöitä postitse, voit lähettää ne osoitteella: 
Sanna Raudasoja, c/o Smartposti automaatti Citymarket Klaukkala, puh. 050 5474255.