Penaalipankki

Vaakan penaalipankki on koulutarvikkeiden varmuusvarasto. Valmiista varastosta on helppo poimia tuliaisia vierailukohteisiin tai äkilliseen tarpeeseen eri puolille maailmaa. Penaali on hieno tuliainen niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lastenkoteihin. Siitä ilahtuvat monenikäiset lapset ja nuoret. Toimittamissamme koulurepuissa penaali on vakiovaruste.

Sen lisäksi, että penaali on materiaalisesti arvokas, sillä on myös symbolinen merkitys: haluamme korostaa opiskelun tärkeyttä ja koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Penaaliin pakataan:

  • 5 lyijykynää
  • kumi (laadukas, uusi ja tarpeeksi iso)
  • 1 mustekynä tai vastaava
  • viivain
  • teroitin
  • heijastin

Penaalipankkia voi tukea kokoamalla täydellisen penaalin sekä myös pelkillä tyhjillä penaaleilla tai koulutarvikkeilla. Penaalit, viivaimet, teroittimet ja heijastimet voivat olla myös käytettyjä hyväkuntoisia. Penaalien kokoaminen yhteistyönä päiväkodissa tai koulussa on myös mainiota kansainvälisyyskasvatusta lapsillemme. 

Huom! Katsothan, että 20cm viivain mahtuu penaaliin, paitsi jos sinulla on täysi penaali viivaimineen toimitettavana. Toimitathan penaalipankkiin vain puhtaita ja siistejä penaalitarvikkeita.

Lisätietoja Penaalipankista penaalipankkiireilta:

Helsinki, Leena Loimu, leena.loimu(a)kolumbus.fi

Tampere, Aino Hirvonen, ainohirvonen1(a)gmail.com

Vaakan penaalipankista lahjoitettiin syksyllä 2015 penaaleja sisältöineen nepalilaisen Dho Tarapin kylän Crystal Mountain Schoolin oppilaille. Penaalit toimitti perille vaakalainen Helena Lundén omalla Nepalin-matkallaan.