Kummikohteet

KUMMIKASSIT - Vaaka ry antaa vuosittain Sortavalassa syntyville lapsille vauvakasseja. Sisältö vaihtelee hieman vuosittain, mutta kassissa on tavallisesti ainakin talvivaatteet, useita sisävaatteita, pyyhe, lakana ja vauvanlelu. Kassit toimitetaan pääasiassa jäsenmatkoilla. 

KUMMIKOULU - Haapalammin koulun ekaluokkalaisille Venäjän Karjalaan toimitetaan vuosittain koulureput ja koulunsa päättäville 9-luokkalaisille toilettilaukut. Lisäksi ekaluokkalaiselle tytölle ja pojalle annetaan Vaakan lahjoittama pieni rahapalkinto, Reilun Kaverin palkinto. Koululle on viety myös villasukkia, pipoja, lapasia ja muita vaatteita, koulu- ja käsityötarvikkeita, urheiluvälineitä sekä hampaidenhoitovälineitä. Vaaka ry lahjoittaa myös tavarat koululaisille uudenvuodenjuhlassa jaettaviin lahjoihin.
Katso kuvia koulun kevätjuhlasta alla (2016).

Katso täältä Ylen elävän arkiston dokumentti koulurepuista

KUMMILASTENKOTI - Veskelyksen lastenkodista tuli Vaakan neljäs kummikohde vuonna 2007. Lastenkodilla vieraillaan noin kerran vuodessa ja lapsille & nuorille on viety tuliaisina mm. vaatteita, hygieaniatarvikkeita, liinavaatteita, kenkiä, askartelutarvikkeita ja leluja ym. 

KUMMIPÄIVÄKOTI - Päiväkoti sijaitsee Värtsilässä (ven. Вя́ртсиля), joka on kaupunkimainen taajama ja kaupunkikunta Karjalan tasavallan Sortavalan piirissä Venäjällä . Värtsilä sijaitsee Juuvanjoen varrella lähellä Suomen rajaa (Niiralan rajanylityspaikka) ja matkaa Sortavalaan on 55 km. Kunnassa on n. 3 100 asukasta. Julkisiin palveluihin kuuluu lastentarha, keskikoulu, lasten musiikkikoulu, kirjasto ja paikallissairaala. Kunnassa on kaksi teollisuuslaitosta, saha ja metallitehdas. Värtsilän taajama koostuu etupäässä viisikerroksisista kerrostaloista sekä matalista usean perheen asuintaloista. Sen ulkopuolella sijaitsee muutama lomakylä, jossa vaakalaisetkin ovat yöpyneet.

Jo kymmenen vuoden ajan vaakalaiset ovat muistaneet Pihlajan päiväkotia ja varsinkin sen ekaluokkalaisia. Heille on kerätty iloiset koulureput koulutarvikkeineen unohtamatta hygieniaa, asusteita ja pientä yllätystä. Yhteistyö päiväkodin kanssa alkoi vuonna 2005 ja Vaakan virallinen kummikohde päiväkodista tuli vuonna 2006. Päiväkodissa on tällä hetkellä 110 lasta (2015), repun saavia esikoululaisia on vuosittain ollut noin 30. Päiväkotiin on ekaluokkalaisten reppujen lisäksi viety mm. pelejä, piirustusvälineitä, legoja ja käsipyyhkeitä. Myös Vaakan kulloisenkin vuoden käsityö -keräyksen satoa on viety jaettavaksi päiväkodin lapsille.

 

Iloiset Reilun Kaverin palkinnon saaneet Haapalammin pikkukoululaiset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haapalammin 9.-luokkalaisia, jotka saivat toilettilaukut kevätjuhlassaan.