Yleistä projekteista

Vauvakassiyhdistys – Vaaka ry on toteuttanut kymmeniä erilaisia projekteja. Kaikki alkoi Vauvakassi-kampanjasta vuonna 2000. Sen jälkeen on järjestetty useita muitakin valtakunnallisia suurkeräyksiä. Vaaka on kerännyt koulureppuja, lastenvaatteita sekä kakara- ja taaperokasseja. Kohteina ovat olleet muiden muassa Venäjän Karjala, Afganistan, Valko-Venäjä, Viro, Latvia ja Liettua.

Nykyisin Vaaka ry keskittyy pienempiin täsmäkeräyksiin. Tähän mennessä on kerätty mm. kummikasseja ja -reppuja, kapiokirstuja, hampaidenhoitovälineitä, sukkia, lapasia, pipoja ja lakanoita. Vaakalla on omia kummikohteita Venäjän Karjalassa ja niihin tehdään säännöllisesti yhdistettyjä jäsen- ja avustusmatkoja. Myös Vaakan alueilla on omia kummikohteitaan.

Vaaka ry painottaa toiminnassaan ennaltaehkäisevyyttä. Karjalan nuorten perheiden klubit ja Värtsilän nuorten talo ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka tieto-taitoa voidaan levittää rajojen yli. Nämä pitkäaikaiset projektit suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä paikallisten kanssa.

Vaakaprojektit toteutetaan vapaaehtoisvoimin, yleensä pienellä budjetilla ja kierrättäen. Keräysten sato viedään pääasiassa omin käsin ja jaloin perille asti. Mottomme on: kukin tekee minkä ehtii, pystyy, taitaa ja lupaa. Tuotamme yksittäisille ihmisille iloa antamalla lahjan. Itsellemme saamme hyvää mieltä ja uusia ystäviä.

Otamme jatkuvasti vastaan esim. kasseihin ja liinavaatteisiin sopivaa kangasta ja sukka- ym. neuleisiin sopivaa lankaa.