Yleistä projekteista

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry on toteuttanut kymmeniä erilaisia projekteja olemassa olonsa aikana. Kaikki alkoi vauvakassi-keräyksestä vuonna 2000. Sen jälkeen on järjestetty useita muitakin valtakunnallisia keräyksiä. Vaaka on kerännyt mm. koulureppuja, taaperokasseja ja kapiokirstuja. Kohteina ovat olleet kotimaan lisäksi Venäjän Karjala, Afganistan, Valko-Venäjä, Viro, Latvia ja Liettua, Intia ja Senegal.

Nykyisin Vaaka ry keskittyy pienempiin täsmäkeräyksiin. Vaakalla on neljä kummikohdetta Venäjän Karjalassa ja niihin pyritään tekemään säännöllisesti jäsenmatkoja. Kotimaassa on useampia pidempiaikaisia sekä vaihtuvia avustuskohteita. Vaakan avustukset kerätään aina tarvelähtöisesti yhteistyössä avustuskohteen kanssa.

Vaaka-projektit toteutetaan vapaaehtoisvoimin, yleensä pienellä budjetilla ja kierrättäen. Keräysten sato viedään pääasiassa omin käsin ja jaloin perille asti. Mottomme on: kukin tekee minkä ehtii, pystyy, taitaa ja lupaa. Tuotamme yksittäisille ihmisille iloa antamalla lahjan. Itsellemme saamme hyvää mieltä ja uusia ystäviä.